Опасният кюрдски терорист, който бе задържан в Пловдив, вече е в

...
Опасният кюрдски терорист, който бе задържан в Пловдив, вече е в
Коментари Харесай

Ето го опасният терорист, спипан в Пловдив! Излязоха още интересни разкрития за главореза

Опасният кюрдски терорист, който бе арестуван в Пловдив, към този момент е в пандиза в Турция, оповестява 24rodopi.com. Заловеният е деятелят на Кюрдската работническа партия (РКК) Хаккъ Гьорен, с кодово име „ Хаки Седат “.

Хаккъ Гьорен се подвизавал в посочената за терористична организация в интервала от 2002-а до 2010-та. През 2014-та отпътувал на Сирия, където взел участие в акции на РКК и други кюрдски организации.  След като потърпевш в борба, шефовете му решили да напусне Сирия и да поеме функционалности на координатор в Гърция.



През 2017-та година се открил в южната съседка, където посрещал военноинвалиди от борбите в Сирия, които трябвало да стигнат в Западна Европа.
Наскоро Хаккъ Гьорен влезнал в България. Намирал в София, когато получил инструкции да замине за Пловдив, където трябвало да се срещне с деятел на РКК с кодовото име " Арес ".

До Пловдив се придвижил с такси, само че тъй като нямал пари, оставил на лидера телефона си. 4 дни се криел в гора край Пловдив. Рискувал като отишъл в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив и споделил, че са го ограбили и няма пари, с цел да пътува до Франция.

От дипломатическото посланичество уведомили локалната полиция. Хаккъ Гьорен бил отведен в полицейското ръководство, а след това бил превозен до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъ куле ", показват DHA.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР